×
Menu

Het Recept van Ben van Beurten

Home

Culinaire Tour

3 september 2014

Een frame van carbon is leuk, maar geen noodzaak. Een fietsnavigatiesysteem is handig, maar het helpt je niet op weg naar een betere conditie. Een glimmend wielertenue is fraai, maar je gaat er niet beter van trappen. Waar je wel beter van gaat trappen, is de juiste voeding voor je lichaam. En daarom dit kookboek. Want je kunt materiaal van een wereldkampioen hebben, op een boterham met hagelslag haal je de eindstreep niet.

Dit boek bestaat dan ook uit 60 recepten voor de wielrenner, waarbij koolhydraatrijke voedingsmiddelen als brood, graanproducten, rijst, pasta’s en peulvruchten centraal staan. Want bij een duursport als wielrennen draait alles om het op pijl brengen van je energievoorraad.

Maar dit boek is veel meer. Zo krijg je tips wat je moet eten voor een toertocht, leer je wat de juiste eet-voorbereiding is voor een meerdaagse wedstrijd, lees je wat je moet doen om fit uit je winterdip te komen en ontdek je waar je maag om vraagt als de weg omhoog loopt.
Al is dat nog niet alles. Iedere inspanning, kort of lang, elk weertype, koud of warm en ieder tijdstip, ’s ochtends of ’s avonds vragen namelijk om een eetpatroon. In dit boek lees je daar alles over.

Kortom, dit kookboek is verplicht leesvoer voor de wielrenner die optimaal wil presteren!