Mijn Visie
Blijf altijd verantwoordelijk voor je eigen geluk en succes! Je werk moet jou plezier en energie geven.
Mijn Missie
Door middel van inspiratie, visie en echte relaties, overtreffende resultaten boeken en persoonlijk geluk ervaren.
Mijn Kracht
– Creativiteit om plannen en ideeën te bedenken
– Gedreven om resultaat te boeken
– Gebruik maken van hart, hoofd en buik
– Analytisch
– Sterke contactuele en communicatieve vaardigheden
1980-1983 :St.Hubertus Horeca Vakschool.
1983-1987 :SVH Leerlingstelsel.
1993 :Onderneming\Marketing training.
1994 :Leermeester diploma.
1994\1999 :Brandtraining, Gesprekstechnieken, Train de trainer, Progress, Medical first aid, klachten behandeling, keukenmanagement, ondernemers training, certificaat word, Windows, Excel, beoordelingstechnieken.
- 1983-1985: Hotel de L`Europe, Amsterdam. 2e-3e jaars leerling
- 1985: Hotel Saint Cristophe-Cote d`Azur. Stagiere
- 1985-1987: Restaurant Molen de Dikkert , Amstelveen. 4e-5e jaars leerling
- 1987-1989: Restaurant T`Swarte Schaap , Amsterdam. Aankomend \chef de partie
- 1989-1990: Militaire dienst. Korporaal kok assistent hoofd leskeukens en hulp schiet instructeur
- 1990: Golden Tulip Saint Honore , Parijs. 2e souschef \opening bedrijf
- 1990: Hotel de L`Europe ,Amsterdam. Chef de partie
- 1991: Restaurant Molen de Dikkert , Amstelveen. Sous-chef
- 1991-1993: Restaurant Pablo , Hoorn. Restaurant eigenaar
- 1993-2000: Hotel Pulitzer Sheraton , Amsterdam. Sous-chef,Executive chef-kok,Manager café bar restaurant Pulitzers
- 2000\2001: Park-restaurant Rosarium , Amsterdam Chefkok
- 2001/2004: NH Grand Hotel Krasnapolsky , Amsterdam Executive chefkok
- 2004/2006: Chef-kok Restaurant Fifteen, Jamie Oliver.
- 2006/2007: Directeur restaurant Fifteen , Jamie Oliver
- 2008: Aanndeelhouder/Opertationeel directeur/chef-kok The Colour Kitchen
- 2009/2010: Realiseren van restaurant DOK51 Den Helder
- 2011 heden:Eigenaar IkBenBV(Mondelinge Toelichting)
Je zou bijna kunnen vragen; “Met wie heeft Ben niet gekookt?”
Scroll gerust door de foto’s heen!
Ben van Beurten startte in 2008 met Tom van den Berg restaurant Dok 51 in Den Helder. In het restaurant worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot kok. In dit programma streden deze chefs voor een plekje als Chef-Kok in het door Ben geopende restaurant DOK 51.
Ben is al geruime tijd bezig met het opleiden van jongeren. Zo was hij samen met Jamie Oliver betrokken bij restaurant Fifteen in Amsterdam waar TV opnames van zijn gemaakt en later bij The Colour Kitchen. In beide restaurants worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op- en begeleid in het kookvak.
In 2016 kookte Ben elke aflevering een wielren maaltijd voor de tafelzitters van Tour de Jour. Een TV programma op RTL 7.
Een frame van carbon is leuk, maar geen noodzaak. Een fietsnavigatiesysteem is handig, maar het helpt je niet op weg naar een betere conditie. Een glimmend wielertenue is fraai, maar je gaat er niet beter van trappen. Waar je wel beter van gaat trappen, is de juiste voeding voor je lichaam. En daarom dit kookboek. Want je kunt materiaal van een wereldkampioen hebben, op een boterham met hagelslag haal je de eindstreep niet.
Dit boek bestaat dan ook uit 60 recepten voor de wielrenner, waarbij koolhydraatrijke voedingsmiddelen als brood, graanproducten, rijst, pasta’s en peulvruchten centraal staan. Want bij een duursport als wielrennen draait alles om het op pijl brengen van je energievoorraad.
Maar dit boek is veel meer. Zo krijg je tips wat je moet eten voor een toertocht, leer je wat de juiste eet-voorbereiding is voor een meerdaagse wedstrijd, lees je wat je moet doen om fit uit je winterdip te komen en ontdek je waar je maag om vraagt als de weg omhoog loopt.
Al is dat nog niet alles. Iedere inspanning, kort of lang, elk weertype, koud of warm en ieder tijdstip, ’s ochtends of ’s avonds vragen namelijk om een eetpatroon. In dit boek lees je daar alles over.
Kortom, dit kookboek is verplicht leesvoer voor de wielrenner die optimaal wil presteren!
Ben heeft een groot hart voor sport. Zo heeft hij presentaties over voeding gegeven aan onder andere de spelers en gastgezinnen van Ajax samen met Frank de Boer, gaf hij presentaties aan de spelers van FC Volendam en kookte Ben voor de Rabo wielerploeg. Na al deze ervaringen heeft Ben besloten om een boek te schrijven speciaal voor wielrenners. Lees hier alles over in het kopje ‘Culinaire Tour’.